Pension Zelený grunt

Ubytovací řád

Ubytovací řád:

Apart Pensionu Zelený grunt, provozovatel: ing. Jiří Erlebach, ičo: 63922321, Drchkov 16, 27401 Dřínov

Preambule
Ubytování hostů v Pensionu Zelený grunt (dále také jen „penzion“) se uskutečňuje na základě smlouvy o ubytování uzavřené podle ustanovení § 2326 a následujících zákonů č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Smlouva o ubytování je uzavřena vždy písemně, prostřednictvím online ubytovacích platforem, nebo e-mailovou rezervací na adrese pension@zelenygrunt.cz. Součástí uzavřené smlouvy jsou i práva a povinnosti upravené tímto ubytovacím řádem a ceníkem služeb dle Booking.com. Ubytovací řád a ceník služeb, platné ke dni uzavření ubytovací smlouvy, jsou pro hosta i pro penzion závazné.

Příjezd a odjezd
Host penzionu může být ubytován po předložení platného dokladu totožnosti pověřené osobě a vyplnění registrační karty hosta.

Ubytování hostů je možné denně od 15:00 hod. do 19:00 hod., po předchozí dohodě s provozovatelem penzionu i v pozdějších hodinách.

Za ubytování a služby s ním spojené je host povinen zaplatit předem podle aktuálního platného ceníku provozovatele.

Na počátku ubytování přebírá host apartmán bez závad, případné závady je povinen neprodleně oznámit provozovateli penzionu, jinak se má za to, že je způsobil on sám. Pokud dojde k poškození apartmánu nebo jiného zařízení, ať už z nedbalosti nebo úmyslně, je host povinen škodu nahradit v plném rozsahu.

Apartmán musí být vyklizen a klíče od pokoje předány pověřené osobě v den ukončení pobytu nejpozději do 10:00 hodin. Nebudou-li klíče od vyklizeného apartmánu řádně předány do 10:00 hodin, může být hostovi účtován další započatý den pobytu.

Pravidla chování hostů v penzionu
V areálu penzionu je možno parkovat motorová vozidla do celkové hmotnosti 3,5 t na místech k tomu určených. Není dovoleno ponechávat motor stojícího vozidla v chodu. Každý apartmán má nárok na bezplatné parkování pro jedno vozidlo.

Do penzionu je přísně zakázán vstup osobám pod vlivem alkoholu, omamných a psychotropních látek, ve znečištěných oděvech, a dále osobám v karanténě a s infekčním onemocněním.

Do budovy penzionu je přísně zakázáno vnášet kola, lyže, elektrické aj. koloběžky a jakékoli nebezpečné předměty – např. zábavní pyrotechniku. Pro kola je zřízena uzamykatelná kolárna. Dále je přísně zakázáno vnášet do penzionu jakékoli střelné a jiné zbraně, pokud nedojde k předchozí dohodě s provozovatelem – např. z důvodů účasti na střelecké soutěži, mysliveckém honu apod.

V celém areálu penzionu není dovolen pobyt zvířatům – psům, kočkám a jiným domácím mazlíčkům.

Pořádání rodinných aj. oslav je bez předchozího souhlasu provozovatele přísně zakázáno. Hosté jsou povinni respektovat především klidné prostředí penzionu a zejména pak noční klid od 22:00 do 6:00 hodin. V případě porušení tohoto nařízení může být pobyt hosta bez náhrady okamžitě ukončen.

Uvnitř budovy penzionu panuje přísný zákaz kouření a rozdělávání ohně. Kouření mimo budovu je povoleno na místech k tomu určených. V případě porušení tohoto nařízení může být pobyt hosta bez náhrady okamžitě ukončen.

Přinesené vlastní potraviny a nápoje není hostům dovoleno konzumovat ve společných prostorách penzionu.

Je zakázáno vstupovat mimo prostory vyhrazené pro hosty. Děti mladší 10 let mají pohyb v prostorách penzionu a v jeho okolí povolen pouze v doprovodu osoby starší 18 let, která za dítě zodpovídá. V areálu penzionu je umístěné okrasné zahradní jezírko s rybami, které může být pro malé děti a neplavce nebezpečné. Je přísně zakázáno krmit ryby v jezírku, vhazovat do jezírka jakékoli předměty, vstupovat do jezírka i na skalku podél jeho okrajů – nebezpečí pádu a utonutí.

Vstup do ohraničené outdoor wellness zóny s finskou saunou, vířivkou a grilovacím altánem je možný pouze po předchozí rezervaci a za úplatu.

V samoobslužném bistru je dovoleno nakupovat zboží a alkohol pouze osobám starším 18 let.

Je zakázáno odhazovat odpadky mimo určená místa nebo jakkoli znečišťovat areál penzionu. Zejména je zakázáno odhazovat odpadky, vlhčené ubrousky nebo hygienické potřeby do WC – hrozí ucpání odpadu.

V apartmánech není dovoleno používat vlastní elektrické spotřebiče, s výjimkou spotřebičů sloužících k osobní hygieně a mobilních telefonů či notebooků. Host nesmí bez souhlasu provozovatele penzionu přemísťovat vybavení, provádět jakékoliv úpravy a jakkoli zasahovat do elektrické nebo jiné instalace.

Host je při odjezdu povinen zanechat apartmán ve stavu, který odpovídá běžnému užívání po sjednanou dobu pobytu. V případě silného znečištění lůžkovin, nábytku nebo pokojů může být hostovi účtován dodatečný poplatek. V případě chybějícího vybavení nebo poškození apartmánu, společných prostor penzionu nebo ztrátě klíčů je provozovatel oprávněn po hostovi požadovat finanční náhradu v plné výši. Při ztrátě klíčů bude účtován poplatek 2000,- Kč.

Host má právo připojit svá elektronická zařízení k WIFI síti a to v apartmánu i ve společných prostorech penzionu. Každý apartmán má svůj router a přístup na internet. Host nesmí využívat WIFI připojení k nelegální činnosti a nesmí napadat či jinak měnit bezpečnostní opatření WIFI sítě. Penzion nepřebírá žádnou odpovědnost za vzniklé škody na počítači či jiném elektronickém zařízení hosta.

Provozovatel penzionu a/nebo úklidová služba má právo vstupovat do apartmánu i v průběhu pobytu hosta. V případě, že dojde ke zjištění, že apartmán je hostem znečištěný nad rámec běžných zvyklostí, může provozovatel nařídit mimořádný úklid apartmánu, a to i bez souhlasu hosta. Host je v takovém případě povinen mimořádný úklid uhradit nejpozději při odhlášení z ubytování. Poplatek za mimořádný úklid činí 2000,- Kč.

Zodpovědnost za škody na zdraví a majetku
Každý host je povinen zabezpečit své věci tak, aby nedošlo k jejich zcizení nebo poškození, včetně věcí odložených v zaparkovaných vozidlech, za které provozovatel penzionu nenese odpovědnost.

Provozovatel učinil všechna opatření, aby nedocházelo k poškození zdraví hostů. Provozovatel nenese při běžném provozu zodpovědnost za zdraví hostů, žádáme proto hosty, aby za žádných okolností neponechávali svěřené osoby bez dozoru.

Každý přítomný je povinen neprodleně ohlásit provozovateli penzionu nebezpečí vzniku požáru, situaci vyžadující zásah policie nebo lékařského ošetření a v rámci svých možností učinit vše, aby zabránil šíření požáru či odvrátil hrozící nebezpečí.

Ohlašovny na telefonních číslech:

• TÍSŇOVÉ VOLÁNÍ: 112
• PRVNÍ POMOC: 155
• HASIČI: 150
• POLICIE: 158
• PROVOZOVATEL PENZIONU: +420 606 626 831

Ostatní ujednání
Osoba, která provedla rezervaci ubytování či jiných služeb zodpovídá za všechny osoby, které se na základě této rezervace ubytují nebo čerpají objednané služby. V případě vzniklé škody je rezervující osoba povinna tuto škodu provozovateli neprodleně uhradit v plné výši.

Úklid apartmánů je prováděn po odjezdu hostů. V případě pobytů přesahujících 5 a více dní je úklid proveden po dohodě hosta s provozovatelem.

Praní lůžkovin a ručníků zajišťuje provozovatel penzionu. Sušení prádla v apartmánech je zakázané z bezpečnostních důvodů – nikdy nesmí docházet ani k částečnému zakrytí elektrických přímotopů – nebezpečí vzniku požáru! V případě nutnosti je možné, po předchozí dohodě s provozovatelem, a za úplatu, využít automatickou pračku se sušičkou v technické místnosti penzionu.

Počet osob na pokoji odpovídá počtu osob přihlášených k ubytování. Host se zavazuje oznámit provozovateli jejich přesný počet, a to včetně nejmenších dětí, nejpozději při přihlášení. Rezervací ubytování bere host na vědomí, že v penzionu mohou být ubytováni děti až od 4 let věku. Hosté nesmí bez souhlasu provozovatele penzionu přenechat prostory určené k ubytování jiné osobě. V apartmánu může host přijímat návštěvy neubytovaných osob pouze s předchozím souhlasem provozovatele.

Při opakovaném nedodržení ubytovacího řádu a/nebo nevhodném chování je provozovatel oprávněn hostovi neprodleně zrušit ubytování a požadovat úhradu za všechny poskytnuté služby a vzniklé škody. V takovém případě nemá host žádný nárok na refundaci nevyčerpaného ubytování či jiných předplacených služeb. 

Host je povinen při každém odchodu z apartmánu zhasnout všechna světla, uzavřít vodovodní kohoutky, vypnout topení, zavřít všechna okna a uzamknout dveře apartmánu. Je přísně zakázáno vytápět nebo ochlazovat apartmány a současně větrat – buďme šetrní i k životnímu prostředí.

Hosté jsou povinni vždy zavírat hlavní vchodové dveře do penzionu, aby do budovy nevstupovaly kočky a jiná zvířata. V době nočního klidu nebo po setmění jsou hosté povinni vchodové dveře do penzionu vždy uzamykat.

Ubytovaný host bere na vědomí, že penzion je ve vestibulu a na parkovišti vybaven kamerovým systémem se záznamem a tímto uděluje souhlas penzionu se zpracováním a uchováním svých osobních údajů, v rozsahu poskytnutých údajů, a to za účelem poskytnutí informací o ubytování a evidence hostů ve smyslu zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích a zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů. Bližší povinnosti hosta a ubytovatele ohledně vedení evidenční knihy, resp. domovní knihy jsou stanoveny shora uvedenými právními předpisy.

Tento Ubytovací řád nabývá účinnosti dne 1.1.2023

Ing. Jiří Erlebach, v.r. – Pension Zelený grunt